Præster i Roskilde Baptistkirke

Claus Bækgaard

Skriv til Claus

Om Claus

Claus (f. 1968) er gift med Birgitte og sammen har de børnene Emilie, Christoffer og Sebastian.
Allerede inden deres videregående uddannelser, rejste de med Ungdom Med Opgave (UMO) til Indien, for i et halvt år at arbejde med de lokale menigheder der.
Fra 1989 til 1994 læste Claus Økonomisk Markedsføring på Handelshøjskolen i København, mens han sideløbende var med i en genopbygning af en menighed i Nordsjælland. I weekenderne arbejdede han som bedemand – et job han efter uddannelsen ernærede sig ved i et par år, indtil han i 1996 begyndte som forretningsfører i Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund (BBU).

I den sidstnævnte periode påbegyndte han  sammensætningen  af sin teologiske uddannelse med kurser på København Universitet og Regent College i Vancouver, Canada B.C.. Fra 1998 til 2000 læste han på en menighedsbaseret teologisk lederuddannelse i Malmø, hvorefter han blev ansat som præst i den menighed, han havde været med til at genopbygge i Allerød.

Claus har siden maj 2002 været ansat som præst i Roskilde Baptistkirke.

Den altafgørende drivkraft til at være præst er for Claus troen på

– at Gud kun har gode og smukke tanker for den lokale menighed,

– at det er muligt at leve i et varmt og inderligt fællesskab, hvor man sammen kan hjælpe og støtte hinanden på vandringen mod Gud.

For Claus er dette et åbent fællesskab, hvor alle inviteres med på vandringen, ligesom han vedkender sig behovet for fællesskab med andre kristne kirker.

Jakob Vagner

Skriv til Jakob

Om Jakob

Jakob Engell Vagner (f. 1974) er gift med Hanna, der er sygeplejerske, og som læser til jordmoder. Sammen har de tre piger; Lea (13 år), Maria (10 år) og Rebekka (6 år).

Jakob har en BA i praktisk teologi fra Baptisternes Teologiske Seminarium og Skandinavisk Akademi for Lederskab og Teologi, og senere har han taget en MA i praktisk teologi via Harvest University.

Han har arbejdet som skolepræst på Skovbo Efterskole, Ungdomspræst i Pinsekirken København og lærer på Mariager Højskole. Jakobs spidskompetencer er forkyndelse, sjælesorg og lederskab.

Han brænder for at vi som mennesker skal opnå menneskelig og åndelig modenhed, og tror på at den lokale kirke er et optimalt redskab i den proces hos den enkelte.